e
Banner

Etiketler: lojistik sektörü



Lojistik sektörü başarılı işbirlikleriyle önyargıları kırdı!


Yayın: 18-12-2012
Kategori: Lojistik

2012 yılında önemli projeleri birbiri ardına hayata geçiren UTİKAD için, Kasım ayı önemli bir gelişmeye daha sahne oldu.





Taşıma ve lojistik sektörü sıkıntılarını hükümete iletti



Taşıma ve lojistik sektörünün yanı sıra 60 sektör meclisi 25 Aralık salı günü düzenlenen şurada yaşadıkları sorunları, çözüm önerileriyle birlikte Hükümete iletti.





2013′e girerken lojistik sektörü ve Türk ekonomisi


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Lojistik

Türk ekonomisi 2002-2011 yılları arasında toplam %59’luk bir büyüme hızı gerçekleştirdi.





UTİKAD, Lojistikte sektörel eğitimin önemini artıyor



UTİKAD, sektörde yaşanan gelişim ve değişimlere bağlı olarak sürekli artan eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim programlarını yeniledi.





Ekonomist Civelek’ten lojistik sektörüne tavsiyeler


Yayın: 15-07-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye ekonomisinde belirsizlik ve kırılganlığın arttığı, görüş mesafesinin kısaldığı bir döneme girildiğine işaret eden Mehmet Uğur Civelek, son 10 yılda çok büyük yatırımlar yapan lojistik sektörüne iki önemli öneride bulunuyor: Finansman bulabilen şirketler satın almalarla büyüsün, borçlu olmayan firmalar ise yatırım için sisin dağılmasını beklesin…




Lojistik Sektörü ‘Yabancı Sermaye’ Bekliyor



Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre 2014’ün ilk 3 ayında lojistik yöneticileri sektörde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını öngörüyor.  




Taşımacılık sektöründe beklentiler pozitif


Yayın: 04-02-2021
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye ve İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin iş birliğiyle hesaplanan Lojistik Güven Endeksi 2020’yi pozitif tamamladı. Endeks 2019’un son çeyreğine göre 2020’nin aynı döneminde yüzde 15 artış gösterdi. İstihdamda da artış görülen endeks sektörün 2021 beklentileri için pozitif sinyal veriyor.




Lojistik sektörü 2021’e yükselişle başladı


Yayın: 29-04-2021

Lojistik sektörü pandemi dalgasının etkilerini atıyor. 2021’in ilk üç ayını kapsayan Lojistik Güven Endeksi’ne göre sektör ölçüme başlandığından bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti.




Continental dijital çözümleriyle lojistikte verimliliği artırıyor



Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerin en büyük gider kalemlerinden birini lastik kayıpları oluşturuyor. Continental’in ticari filolar için geliştirdiği lastik basıncı izleme sistemi ContiConnect ™ Yard Reader ile bir yılda lastik kayıplarını azalttıklarını söyleyen Gökbil Lojistik Filo Yöneticisi Can Aldırmaz, yakıt masrafı dahil olmak üzere 15 ayda yaklaşık 15.000 euro tasarruf  ettiklerini belirtti. Gökbil Lojistik, filosundaki 85 aracın lastiklerine ait basınç ve sıcaklık verilerini tek bir web portalından takip edebiliyor.




Lojistik sektörü 2024’ten neler bekliyor?


Yayın: 10-01-2024
Kategori: Lojistik

“2024 yılında daha etkin ve sürdürülebilir lojistik çözümleri sunmaya odaklanarak, küresel gelişmeleri yakından takip ederek sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diyen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, sektörün 2024 yılı için öncelikli beklentilerini açıkladı.